Kara Havuçlu Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Halikarnas tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Çok özel bir lezzet kara havuçlu pilav....

    Kara havuçları soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp soğan ve sarımsakla beraber bir tencereye alın. Biraz su ekleyip havuçlar

    Kara havucu iyice yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kısık ateşte pişirin. Ayn bir yerde pirinci ıslatıp tuzlayın. Suyunu çekip yumuşayan havuçlara nane, pirinç ve 900 gr kaynar su ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 13-15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan pilavı demlenmesi için 15 dakika beklettikten sonra içine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra yansı oranında zerdeçallı pilavla karıştırıp üzerine dereotu koyarak servis yapın.

    1 kg kara havuç
    3 adet ince doğranmış soğan
    2 adet sarımsak
    1 avuç kuru nane
    150 mg ayçiçek yağı
    150 mg zeytinyağı
    3 adet limon
    700 gr pirinç
    900 gr su
    1 tutam dereotu

    Afiyet olsun...
     
  2. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]


    pilavın fotosu yok:sm_confused: havuçlarla idare edin gariii:gitme: