Kara lahana çorbası ve mısır ekmeği

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 demet kara lahana
    1 çaykaşığı karbonat,
    1 çay bardağı pirinç ya da bulgur
    1 çaybardağı mısır unu
    2 soğan
    2 kaşık tereyağ
    1 kaşık salça
    pulbiber
    tuz

    Kara Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayın,bu arada büyük bir tencerede su kaynatın.Lahanaları kaynamış suya atın ve içine bir kaşık karbonatı ekleyip pişirin.(Karbonat yeşil kalmasını ve daha yumuşak olmasını sağlıyormuş).10 dakika kadar piştikten sonra içine yıkanmış bulgur ya da pirinci ekleyin.İki soğanı ince ince doğrayın,salça,tereyağ,pulbiber ve tuzla ayrı bir tencerede sote edip çorbanın içine ekleyin.(bu aşamada kıyma;haşlanmış kuru fasulye vs. eklenebilir) En son olarak sulandırılmış mısır ununu da ekleyip iyice karıştırın ve kısık ateşte yarım saat kadar daha pişirin.
     
  2. 29 Mayıs 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. 19billur

    19billur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Sevgili Elif, karalahana çorbasının olmazsa olmazı içyağıdır. Bu koyulmazsa tadı olmaz.