Karacaköy Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin



    500 gr kuşbaşı dana eti
    2 Su bardağı pirinç
    Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
    2 Adet orta boy soğan
    1 Adet havuç
    Yarım demet dereotu
    1 Su bardağı yerfıstığı
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çay kaşığı tuz
    1 Çay kaşığı karabiber
    2 Su bardağı su

    .
    Bu arada dana etini iyice pişirin.
    Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin.
    İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin.
    Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın.
    Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün.
    Tencereye ilave edip, kavurun.
    Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin.
    Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
    Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın.
    Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın.
    Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.
     
    Son düzenleme: 25 Aralık 2008