Karadeniz Keki

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.640
    Beğenildi:
    5.175
    Ödül Puanları:
    438
    Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. Fındık çok ince olarak makinede çekilir.
    Bakır bir tencerede yumurtalar, şeker ve limon kabuğu çarpılıp iyice koyulaştırılır.
    Çekilmiş fındık ve galeta unu konup kaşıkla karıştırılır.
    Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.