karadeniz mutfağından seçmeler

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve mavrulam tarafından 5 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2007
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.771
    Beğenildi:
    807
    Ödül Puanları:
    153
    domatesli mıhalam yapımı (rize)
    İÇİNDEKİLER

    2 Yemek kaşığı tereyağı
    3 Yemek kaşığı mısır unu
    Yarım kase dil peyniri(veye koloti yani karadeniz peyniri)
    1 Tane domates
    1,5 Su bardağı su
    Ve son olarak tuz

    YAPILIŞI

    Önce tereyağı bir tavada eritilerek içerisine elenmiş mısır ununu ilave ederiz
    3-4 dakka kadar orta ateşte kavururuz sonra suyu ilave ederiz (suyu ilave ederken
    top top olmaması için azar azar ilave edilip karıstırılması icap eder)ufak ufak doğranmıs peynirimizi ilave ederiz sonra hemen rendelenmiş domatezimizi ilave ederiz ağır ateşte 10 dk pişiririz

    AFİYET OLSUN
     
  2. 5 Aralık 2007
    Konu Sahibi : mavrulam
  3. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.771
    Beğenildi:
    807
    Ödül Puanları:
    153
    Hamsili Pazılı Ekmek

    Malzemeler:

    1 demet pazı
    1 kg hamsi
    10-12 adet taze soğan
    8-10 dal taze nane
    1 su bardağı beyaz un
    7 su bardağı mısır unu
    1 paket kabartma tozu
    1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
    Kıvam alana kadar ılık su
    1,5 tatlı kaşığı tuz

    Yapımı:

    Hamsinin kılçıkları ayıklanır. Soğan, pazı ve nane ince kıyılır, soğanla ovulur. Üzerine hamsi, un, mısır unu kabartma tozu ve yağ katılır, karıştırılır. Ele yapışmayan kıvam alana kadar ılık su eklenerek yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yerleştirilir. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Ekmek kızarana kadar pişirilir.