Karadeniz Turşu Kavurma

Konusu 'Turşular' forumundadır ve EU1 tarafından 10 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Hm Hm da hmm hmm .
    Benim canım memleketime özgü bir yiyecek daha isterseniz domates turşusuda koyabilirsiniz.

    Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır

    Bir kilo fasülye turşusu, üç baş soğan veya buna denk prasa yaprağı, beş diş sarmısak, iki kaşık tereyağı veya buna denk zeytinyağı

    Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur Sıcak veya soğuk olarak yenebilir Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu Günümüzde ise turşu kavurma, salata gibi sofraya konulmakta ve iştah açıcı olarak alınmaktadır
     
  2. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]

    Resim alıntıdır..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 10 Ağustos 2008
  4. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. lena_naz

    lena_naz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ellerune sağluk süper görünüyo da

    Bende karadenizliyum Rizeli ama soradan

    Gelun oldum karadenizlilere ama keşke o toprakların evladı olsaydım diyorum yinde şanslıyım karadenizlilere gelun oldum diye

    ha uşak haaaa
     
  6. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Allahım, allahım revamı bu şimdi. Açlıktan kıvrakırkene, oldumu bu şimdi. 3 öğün ysem bıkmam. Hamileyken Ankarayı talan ettim fasülye turşusu bulayım öyle anneminki gibi olsun diye. Yok bulamadım. Ama gebericem valla turşu kavurması nasıl istiyor canım. Anama haber saldım deee Artvinden gönderdi sağolsun. Yedimde rahatladım-tatlicadiarzu-
     
  8. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Off..
     
    Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  10. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    bizde buna tavali derler rizede ama içine yaprak sarmısak koymayız sogan ve tereyeg ıle kavururuz mukemmel olur
     
  12. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    ayıptır sölemesi 1 kaç saat önce annem yaptı bu yemeği...ve herkes gömüldü.genelde seviliyor.babam trabzonlu annem bulgaristna göçmeni eşim erzincanlı farklı yerler ama çok beğeniliyor.
     
  14. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. BeyzaNur-HH

    BeyzaNur-HH geL artik Melegim Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.744
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Offfffffffffffffffffffffffffffffff:çok üzgünüm:
    ne zamandir canim istiyor yaaaaaaaaa
    ofssss
    nerden bulamda yapam simdisenağlama
    sagol cnm paylasim icin
     
  16. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Ya bide galdirik die bir ot var onu kavuruyolar mısır unu ile çok nefis oluyo Samsunlu bir komşumda yemiştim tadı damağımda kaldı.Bilirmisiniz????
     
  18. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    O ne ki beCADIARZU, hiç yemedim. Hatta duymadım.