karadenizimin yöresel yemeklerinden MIHLAMA

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve angelgozde tarafından 6 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    6 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  1. angelgozde

    angelgozde bırak kalbim alev alsın . Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    10.327
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    196
    Mıhlama

    Malzemeler
    1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
    1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
    1 tatli kasigi tulum peyniri
    1 tatli kasigi misir unu
    1 tatli kasigi tereyagi
    1 kahve fincani su


    Yapılışı
    1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun.
    2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyagini bir tavada eritin.
    3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun. Sicak

    afiyet olsun kızlarrrr
     
  2. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  3. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    çok severim ve sık sık yaparım...leziz olur....missssssssss:)
     
  4. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  5. angelgozde

    angelgozde bırak kalbim alev alsın . Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    10.327
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    196
    bende çok severim cnmm
     
  6. 11 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  7. nefesim

    nefesim LR health and beauty iş ortağı Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.190
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ayyy süper..

    trabzona gelin gitmenin avantajını yasıyorummm :KK17:
     
  8. 11 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  9. angelgozde

    angelgozde bırak kalbim alev alsın . Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    10.327
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    196
    bende orduya gelin gidiom ama aslen bende karadenizliyim :KK1:
     
  10. 14 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  11. Philemon

    Philemon çapulcunun annesi Pro Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    15.763
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    198

    canım bende karadenizli(rize) geliniyim:KK19:
    biz muhlamayı koloti peyniriyle yaparız.kaşar peyniri gibi ama tekerlek şeklinde
    satılır rize'de.bide minci muhlaması vardır.lor peynirine minci deniyor rize'de.
     
  12. 14 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  13. cigdem_k

    cigdem_k Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.279
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    minziyledemi yapılıyormuş muhlama 6 buçuk yıl kaldım ben rizede ama minzi (bu arada bazıları "minzi" de der ama sanırım "c" leri söyleme şekillerinden kaynaklı) ile yapılana hiç rastlamadım...koloti ya da kaşar gibi uzar mı ??
     
  14. 14 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  15. Philemon

    Philemon çapulcunun annesi Pro Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    15.763
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    198

    koloti peyniri daha çok uzar.kayınvalidem çayeli'nden onlar koloti peyniriyle yaparlar.
    kaşar peynirinden daha çok uzar.
    kayınpeder limanköy'den onlar mincidende yaparlar.minciden yapılanda güzel oluyor.
     
  16. 14 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  17. angelgozde

    angelgozde bırak kalbim alev alsın . Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    10.327
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    196
    evet ablam yaaa çok kez yedim bendeee harika bi tat herkesin mutlaka tatması gerek dimiii ama küçük bi dip not : bol kalorili bir yemek :84:
     
  18. 15 Kasım 2010
    Konu Sahibi : angelgozde
  19. Philemon

    Philemon çapulcunun annesi Pro Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    15.763
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    198

    evet canım,çatalını batırdığın zaman peynir öyle bir uzar ki sakız gibi.
    evet herkesin tatması gerek,gerçi herkesin damak tadı farklı.
    bol kalorili tabiiki ama orda çay toplarken kalori lazım hanımlara.
    bizlerde arada bir yersek bişi olmaz.