karadenizli arkadaşlar lütfen yardım fasülye turşu kavurması için

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve BenLiLa tarafından 19 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  1. BenLiLa

    BenLiLa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.212
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    benim elimde bir hayli fasülye var.
    kış için karadenizin turşusunu hazırlamak istiyorum.
    bir arkadaşım yapmıştı ama şimdi taşındı soramadım.
    fasülyeleri salamura gibi kapaklı bir kavonoza koymuş oradan çıkarmıştı.
    ben kış için hazırlamak istiyorum bunun aşamalarını bana anlatabilirmisiniz.

    nasıl yapılıyor tuz sirke falan nasıl hazırlayacağım?
     
  2. 20 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  3. BenLiLa

    BenLiLa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.212
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ya kızlar bi el atın .
    fasülyeler bayatlıycak elimde bekliyorum...
     
  4. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  5. bakela

    bakela Guest

    kaç kilo fasulyen var bilmiyorum ama sana kabaca anlatayım nasıl yapıldığını.malzemelerin yeşil sivri biber,sarımsak ve tuz olacak .mesela 5 kilo fasülyeye yarım kilo biber yeterli olur 1 başta sarımsak ,tuz için gram veremem göz kararı artık.büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldur kaynat suyun kaynayınca içine fasulyelerini at fasulyelerin rengi sararıncaya kadar suda kalsın tahmini 3 -5 dakika sonra süzerek genişçe bir tepsinin içine yay soğusun (iyice soğuyacak.)bu arada fasulyelerin sadece uçlarını kopar ikiye bölme çok tazeyse uçlarını almanada gerek yok.bu rada biberlerini doğra çok ince değil. bir biberi 5-6 ya böl .sarımsaklarınıda soy onlarıda doğra oda çok ince olmasın.kavanozun içine fasulyelerini koy hepsini değil ama dört parmak fasulye koy sonra biber ve sarımsak yay aralarına tuz serp ,tuz az olmasın çünkü bu turşuda limon ya da sirke KULLANILMIYOR özelliği bu.fasulye sarımsak biber şeklinde kavanozunu doldur üzerine bir ağırlık koy ki su altta kalmasın .turşunu hergün kontrol et taşacaktır eğer suyu azalırsa üstüne su ekle fasulyeler suyun altında kalması lazım. aşağı yukarı 1 hafta 10 gün sonra olur.biraz uzun oldu ama ben göz kararı yaptığım için sana detaylı anlatmak istedim umarım istediğin gibi olur:))))) kavurmasınıda anlatayım tam olsun:turşun olduktan sonra bir tavaya tereyağını koy hilal şeklinde doğradığımız soğanları yağın içine koy soğanlar ölünceye kadar kavur sonra içine turşunu koy tavanın ağzını kapat kısık ateşte fasulyeler diriliğni kaybedene kadar pişir.afiyetle ye
     
  6. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  7. BenLiLa

    BenLiLa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.212
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ay çok teşekkür ederim arkadaşım:)
    erşey gönlünce olsun inşallah.
    ben tam anlattığın gibi yaptım fakat biber koymadım.bir sakıncası olurmu?
    sadece sarımsak koydum.
    kontrol edileceğini bilmiyordum şimdi hemen edeceğim.
    tekrar teşekkürler...
     
  8. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  9. bakela

    bakela Guest

    evet aslında biber şart çünkü tadını biber veriyor neyse böyle dene bakalım nasıl olacak..umarım güzel olur ... olunca haberdar et .bide regliyken hiçbir turşu kavanozunu açma çünkü turşun bozulur üstü hemen beyazlaşır.bide turşuna su eklerken birazda tuz ekle . rica ederim :))) inşallah istediğin tat olur
     
  10. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BenLiLa
  11. BenLiLa

    BenLiLa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.212
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ooo bunu bilmiyordum işte...
    regliyken dokunmam artık:)
    teşekkür ederim canım.
    şu an sürekli kontrol ediyorum arada bir taşıyor suyu dışarı çıkıyor ...
    muhakkak haberdar edeceğim :)