Karakız Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.



    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker

    Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.