karakız tatlısı

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve .PinK. tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : .PinK.
  1. .PinK.

    .PinK. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    afiyet olsun:-)

    fırını 170 C ısıtın

    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker

    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın. alıntıdır
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  2. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : .PinK.
  3. .PinK.

    .PinK. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG] alıntıdır
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  4. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : .PinK.
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ben bu akşama denicem