Karakuş Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    250 gr. irmik
    1 su b. süt
    1 yumurta
    1 çay b. toz şeker
    Yarım çay b. sıvıyağ
    Alabildiği kadar un
    İç harcı için:
    1 su b. ceviz
    2 limon kabuğu rendesi
    KIZARTMAK İÇİN:
    Sıvıyağ
    ŞERBETİ İÇİN:
    4 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon

    Bir kaba 250 gr.irmiği alın.Üzerine 1 su bardağı sütü alın ve üzerine streç film ile kapatın ve irmiği demlendirin.Karışrıma kabına demlenmiş irmiği alın ve irmiği karıştırın.Üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker,yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve yoğurmaya devam edin.Üzerine aldığı kadar un ilave edip hamuru yoğurun.Hamuru 2 bezeye bölün.

    Hamurları merdane ile ince olarak kesin.Hamurların üzerine ceviz parçaları ilave edin.Cevizlerin üzerine limon kabuğu rendesi ilave edin.Daha sonra 2 adet oklavayı hamurun uçlarına alarak kullanarak hamuru sarın.Daha sonra hamuru 2 parmak genişliğinde verev olarak kesin.Hamurun uç kısımlarına sürün ve kapatın.Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağda karakuş tatlısını kızartın.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Karakuş tatlısını kızarttıktan sonra şerbete batırın.Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edin.
     
  2. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    alıntıdır
     
  4. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  5. AskBocugu

    AskBocugu Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.847
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    offf offfff cok guzel gorunuyo