Karalva

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.158
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif kınalı peri üyemizindir



    3 su bardağı un
    1.5 su bardağı sıvıyağ
    2 su bardağı şeker
    1 çay kaşığı tuz

    Unu tavada hafif kahverengimsi oluncaya kadar kavurun. kavurduktan sonra eleyin ( aman un kaynarken elemeyin benim gibi eleği eritirsiniz.
    Unu tekrar tavaya alın . sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. hamur tavadan kalkıncaya kadar karıştırarak pişirin.
    Yanına da turşu ya da ayranlı salata yaptınız mı tadından yenmez.
    afiyet olsun.