Karamel Soslu Cheesecake (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 3 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Cheesecake en sevdiğim tatlardan biridir hafif mayhoşluğu ve dolgu kreması ile beni cezbediyor..
    Çeşit çeşit yapım şekli var en sevdiklerimin başında New York tarzı geliyor..
    Bu sefer karamelli cheese cake yaptım..Aslında sosu keyfinize kalmış ister karamel ister çikolata ister reçel işe servis edebilirsiniz meyve ile de çok güzel oluyor..
    Ayrıca bu kez benmari usulu değil de normal pişirdim bir gram dahi çatlamadı üzerini folyolamadığım halde:)
    bu tarifi istediğiniz şekil sos ile mutlaka deneyin derim..
    Müptelaları için hem basit hem leziz..:)



    taban için:
    12 tane yulaflı bisküvi
    3 yemek kaşığı tereyağı
    50 gr dövülmüş ceviz(opsiyonel)
    (not:istediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz yanlız yulaflı ile daha güzel oluyor)
    Dolgu:
    3 kutu labne peyniri
    1 su bard. pudra şekeri
    3 yemek kaşığı un
    2 paket vanilya
    3 yumurta
    1 kutu soured cream ( Ben 1 su bardağı yoğurdun içerisine 3 yemek kaşığı tereyağ eritip ilave ettim ve iyice çırptım.Bu karışım soured cream yerine kullanılabiliyor.)
    Karamel sos:
    1 su bardağı şeker
    6 yemek kaşığı tereyağı
    bir kutu sıvı krema
    Çikolata sos:
    1 kahve fincanı su
    Yarım kahve fincanı toz şeker
    50 gr. bitter çikolata

    1-Tabanı hazırlamak için önce 3 yemek kaşığı tereyağınızı eritin.Daha sonra ufaladığınız bisküvilerinizi ve dövülmüş fındıklarınızı bir kaba alın ve içerisine eritmiş olduğunuz tereyağını ilave edip çamur kıvamında bir karışım elde edin.20 cm. çapındaki derin fırın kabınızın içini yağlı kağıt ile kaplayıp elde ettiğiniz bu karışımı fırın kabınızın tabanına bastırarak yayın.180 C ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin ve bir kenera alın.
    2- Diğer bir mutfak kabınıza labne peynirlerini, pudra şekerini, unu, vanilyayı ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.İçerisine soured creaminizi ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.Hazırlamış olduğunuz peynirli dolgunuzu fırın kabınıza aktarıp 180 C ısıtılmış fırında 20dk. pişirin sonra fırının sıcaklığını 150C'ye düşürüp 55-60 dk. daha pişirmeye devam edin.
    3- Pişirme süresi sonunda fırının kapağını açın ve fırın kabınızı hafifçe sallayın.Doldunun hafif kımıldadığını görüyorsanız cheesecake'niz hazır demektir.Fırınınızı kapatın ve cheesecake'inizi fırının içinde soğumaya bırakın.
    4-Çikolata sosu için, bir cezveye suyu ve şekeri ilave edip ocağa alın.Kaynamaya başlar başlamaz içerisine çikolatalarınızı kırarak ekleyin ve sos kıvamı kazanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Sosu çok katı yapmamaya özen gösterin.Çünkü soğuduğunda daha da katılaşıyor.(Bu çikolata sosu, hazır soslardan daha lezzetli oluyor.)
    5-Fırınınızın içinde soğuttuğunuz cheesecake'inizi bir gece buzdolabında beklettikten sonra(aynı gün de yiyebilirsiniz ancak bir gece buzdolabında beklettiğiniz zaman daha lezzetli oluyor), yağlı kağıdın kenarlarından tutarak fırın kabınızdan yavaşça çıkartın ve sosu ile süsleyerek servise hazırlayın..
    Bu kadar uzun göründüğüne bakmayın inanın basit ve keyifli yapım aşamaları..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Ağustos 2009
  2. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Önemli not:Ben içersine limon da sıktım bir tane ,ekşi sevdiğim için..
    Sizler de ekşi seviyorsanız dolgusuna limon ekleyebilirsiniz..
     
  6. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Pashmina

    Pashmina Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.827
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    uff var yaa gece gece ağzım sulnadı harika gözüküüo, emek isteyen bir tatlı eminim ki tadı da harika oluyodur
     
  8. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :kedi:
    Benim cheese cake krizlerim tutuyor arada inanabiliyor musunuz kaydirigubbakcemile3
    abartmıyorum gece yaptım bu cheesecake imi;hiç üzmedi beni çok basitti,daha önce çok denemem oldu en iyi sonucu bundan aldım..
    Sabahı zor ettim diyebilirim kaydirigubbakcemile3
    Direk buzdolabına koşup aç karnına bir dilim yiyivermişim nasıl oldu anlamadım:kedi:
    zaten tatlı aç karnına yenir der anneciğim hep ama kahvaltıdan önce değil tabi kaydirigubbakcemile3

    Denemenizi öneriyorum gerçekten zor değil,malzemeler tamam ise yapımı kolay.
    Fırında güzel güzel pişiyor kendisi zaten..

    Diğer türlü en az 2 saat su dolu tepsinin içinde pişiyorum o daha zahmetli geliyor bana:bbo:
     
  10. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Libyanacım yine muhteşem bir tarif,karamelden hiçhoşlanmam ama böğürtlen reçeli ile denemek isterim.
    Şu fotoğraf çekiminede hayranım:))))))

    Ellerine sağlık arkadaşım
     
  12. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    kaydirigubbakcemile3
    çok teşekkür ederim Mısram..
    Yanlız Karameli sevmeyen tek şahıssın zannımca kafamçokkarıştı
    kaydirigubbakcemile3
    Ya da ben tam manası ile karamel aşığı olduğum için herkesi kendim gibi sanıyorum :kedi:
    cidden karamelin her türlüsünü çok seviyorum dondurmasından kekine kurabiyesine kadar..

    Tamam güzelim denersin inşallah zaten önemli olan keki
    sosunu istediğin gibi yap afiyetle götür e miopuyorumnanaktan
     
  14. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. ecrin74

    ecrin74 Guest

    hmmmmm karamele bayilirim
     
  16. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    turkbayragi
     
  18. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. meral77

    meral77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    aman allahım bu ne güzel bir görüntü böyle
    bi de karamel nefissss cokacimcoook
    ellerine sağlık