Karaorman Pastasi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve smhsmh tarafından 10 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  1. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    soğuduktan sonra servis yapın.

    Üzerine:
    2 paket kremşanti
    1+1/2 su bardağı süt
    Süslemek için
    Vişne taneleri
    Çikolata parçaları

    Malzemeler:

    4 yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1/4 su bardağı sıvıyağ
    1+1/2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) toz kakao
    vişneli krema:
    1+1/2 su bardağı (çekirdekleri ayrılmış)
    1 su bardağı vişne suyu (tercihen ayıklanmış vişnelerden çıkan gerçek su)
    3-4 yemek kaşığı nişasta
    4 yemek kaşığı tozşeker
    yarım limon suyu

    Yapılışı:

    Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın.
    Sıvıyağı ekleyip çırpın.
    Unu, kakaoyu, kabartma tozunu birlikte yumurtalı karışımın üstüne eleyin ve düşük hızda karıştırın.
    Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza yayıp 165C derecede kabarıp kızarana kadar pişirin.
    Vişneli krema malzemelerini ufak bir tencereye alıp karıştırın ve kısık ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin.
    Limon suyunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın. (Eğer kıvamı hala çok akıcı ise biraz daha nişasta ekleyip tekrar pişirebilirsiniz.
    Kekinizi ikiye ayirip süt veya vişne reçelli su ile ıslatın. İlk kata önce vişneli krema sonra kremşanti sürüp ikinci katı koyun.
    Yanları ve üst kenarları kremşanti ile süsleyip ortayı vişneli krema ile doldurun.
    Kremşanti ile kenarlara rozet yapıp vişne yerleştirin. Çikolata parçaları ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın.
     
  2. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  3. dalya05

    dalya05 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    272
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler.denicem bunu.......