Karemelize Etimek Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve monpetit tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : monpetit
  1. monpetit

    monpetit Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok pratik ve tadı çok üzel oluyor
    yiyen herkes mutlaka tarifini aldı

    etimekler tepsiye dizilebilir

    Malzemeler:
    1 paket tuzsuz etimek
    1 paket krem şanti
    1 paket tavuk göğsü(isterseniz muhallebisini kendinizde hazırlayabilirsiniz ben partik olsun diye hazır kullanıyorum)
    1 litre süt
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Yapılışı:
    şeker geniş bir kapta( ben teflon tencere tercih ediyorum yapışmaması için) hafif siyahlaşıp karemelize oluncaya kadar eritilir sonra su ilave edilip kaynatılır
    tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcakken dökülür
    soğuduktan sonra sırayla muhallebi ve krem şanti sürülür üzerinede arzuya göre ceviz,fındız fıstık süslenebilir.
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 8 Şubat 2009
  2. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : monpetit
  3. mavice

    mavice öylesineee ;) Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.175
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    heheeeee en kısa zamnad deniyeceğimmm ehhh bir fotoda eklerim artık tatlımmmm:lepi:
     
  4. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : monpetit
  5. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Kesinlikle mükemmel bir tarif sık sık yaparım.Şeker bu şekilde karamelize edildiğinde tatlının tadı daha mükemmel oluyor.Bunu ,şekeri kavurmadan bu tatlıyı yapan arkadaşın topiğinde de belirttim hatta..
    Emeğine sağlık arkadaşım ama keşke resim de olsaydı.