Karides sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    haslanmış ve fırında ğişirilmiş balıkların yanına kullanılır



    800 ml Beşamel sos 300 ml Balık suyu
    200 ml Çiğ krema 75 gram Karidesli tereyağ
    25 gram Margarin 100 gram Karides ayıklanmış
    1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 Çimdik taze çekilmiş beyaz biber

    Beşamelsosu,balık suyunu ve kremayı derin bir tavaya koyup,kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar spatula ile dibini tutmaması için sürekli karıştırın.Oluşan kefi alın.Sosu ateşten alıp,içine karidesli tereyağını katın ve karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Bir tavada margarini eritin.Karidesleri ilave edip ısıtın ve sosa katın.Tuz ve karabiberini katıp sosu kontrol edin.Sosa biraz kırmızı toz biber ilavesiyle tamamlayın.