Karides Sote Provensal

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın.
    Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın.
    Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın.
    Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin.
    2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin.
    Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin.
    Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.