Karidesli - Peynirili Sandviç

Konusu 'Sandviç - Kanepeler' forumundadır ve Elif tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Dondurulmus karidesi oda sicakliginda çözüp, irice dograyin. Iki çorbakasigi zeytinyaginda, 2-3 dakika
    kadar sik sik karistirarak karidesleri sote etin. Taze sogan ve zar seklinde kesilmis mozzarella ya da dil peyniriyle karistirin.
    Tost ekmegi dilimlerinin kabuklarini biçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatirip yumusamaya birakin.
    Tost ekmeklerinin yarisinin üstüne karidesli ve peynirli karisimi sürün. Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatip iyice sikistirin. Yumurtalari iyice çirpin, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Sandöviçleri yumurtaya bulayin.
    Teflon bir tavadaki dört çorbakasigi zeytinyagi ve 20 gr tereyagi veya margarinde, her iki yüzünüde kizartin.
    Sandöviçlerin fazla yagini kagit havluyla aldiktan sonra, sicak bir servis tabaginda servis yapin.


    kaynak:.forumlady.com
     
  2. 2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. cucu-pete

    cucu-pete Sana Emanetiz Rabbim... Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    8.482
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    emegine saglik canim...güzele benzio,süte batirmasak acaba nasil olur,denemem gerek