Karidesli Pirinç Makarna

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 18 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    http://4.bp.kadinlarkulubu.com/_tqAuwGaWySU/S0IhHyaUNPI/AAAAAAAAHYc/lRfjD8NJT48/s400/shrimp+rice+casserole+(firinda+karidesli+pirinc).jpg



    ½ paket pirinç makarnası
    1 adet avokado
    20 adet karides
    1 yemek kaşığı margarin
    1 diş sarmısak
    6 yemek kaşığı konserve mısır
    3 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
    Dereotu
    Kırmızı pul biber
    Tuz

    Avokadoyu yıkayıp, ortadan kesin. Orta çekirdeğini çıkartın. Portakal dilimleri şeklinde doğrayın.
    Teflon bir tavanın içinde karidesleri yağda sote edin. Dövülmüş sarmısak ve kırmızı pul biberle çevirin.
    Kaynamış tuzlu suya pirinç makarnalarını atın. 5 dakika kaynatıp, süzün. Bir kaşık yağda sote edin.
    Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine karidesleri, avokadoyu, mısırı, bezelyeyi ekleyin. Servis yaparken dereotuyla süsleyin.
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık