Karışık Kurun Meyve Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Kuru meyveleri yıkayıp temizleyip küp küp doğrayın. Limon kabuğunu rendeleyin. Geniş bir tencereye su, limon suyu ve meyveleri ekleyin orta ateşte kaynatın. Şekeri de ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Limon rendesi, çubuk tarçını ilave edin. 10-15 dakika kaynatın. Reçelin kıvamını kontrol edin. Yeterli kıvamda değilse pişirmeye devam edin. İneceğine yakın içine bir kaşık tereyağ ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşten indirin.
    NOT:Reçel soğutulurken kapağının açık olması gerekir. Yoksa reçel sulanır. Reçelin kıvamını anlamak için az olarak tabağa damlatın katı şekilde duruyorsa olmuştur yayılıyorsa biraz daha kaynaması lazımdır. Bir çay kaşığı tereyağ reçelin dayanıklılığını artırır