Karışık pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve hfzhfz tarafından 26 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hfzhfz
  1. hfzhfz

    hfzhfz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu pilavı yeni öğrendim ve bayıldım.
    denemenizi tavsiye ederim

    kullanılan margarine istenirse birazda çiçek yağı eklenebilir
    pilavın içine yine isteğe bağlı olarak garnitür eklenebilir
    eğer evde et suyunuz varsa su yerine et suyu koyulabilir

    pilavımızda bulgur ve pirinçe 1 ölçüye 1,5 ölçü , şehriye içinde 1 ölçüye 2 ölçü kullanılıyor.

    1 çay bardağı arpa yada yıldız şehriye
    1 çay bardağı bulgur
    1 çay bardağı pirinç
    margarin
    tuz
    5 çay bardağı su

    tenceremizde yağımızı kızdırıyoruz
    içine ilk olarak şehriyemizi koyup kavuruyoruz
    şehriyeler pembeleşince ikinci olarak bulgurumuzu ekliyoruz ve yıne kavuruyoruz
    bulgurlarda çok az kavrulduktan sonra içine pirincimizide ekliyoruz ve yine kavuruyoruz
    kavurma işi tamamlanınca içine 5 bardak suyumuzu eklıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
    pilavımız suyunu ckince üerine bi havlu kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz