Karişik Pizza

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı maya büyük bir bardağın içine konur ardından sıcağa yakın ılık su eklenerek bir kaşık yardımı ile karıştırıldıktan sonra 5 dakika kadar bardakta mayalanmaya bırakılır. Karışım bir kabın içine dökülerek aldığı kadar un ile yoğurulur ve kapalı bir kaba konan hamur bir süre mayalanmaya bırakılır
    Geniş bir kabın içine pizza için verilen malzemelerin hepsi ince dilimler halinde doğranır, yumurtalar kırılarak içine konur yağ, tuz ve kekik'te eklenerek tüm malzeler karıştırılır.
    Mayası gelen hamur bir oklava yardımı çok ince olmayacak şekilde açılarak büyük fırın tepsisine yerleştirilir üzerine rendelenen kaşar serpilir ve diğer malzemelerden oluşan karışım da kaşarın üzerine eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılan fırının en üst rafına konarak hamurun alt kısmı pembeleşene dek pişirilir.