Karışık Turşu Tarifi

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmasak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin. Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın. Kavanoza bu suyu dökün. Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.