karışık turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın.
    * Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin.
    * Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin.
    * Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun.
    * Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun.
    * Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın.
    * Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın.
    * Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin.
    * Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır.