Karışık Turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    * Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
    * Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
    * Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
    * Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
    * Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
    * Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
    * Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
    * Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
    * Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
    * Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
    * Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
    * Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun
     
  2. 24 Eylül 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. Ipekarda

    Ipekarda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Kızlar ben turşuyu kurduktan sonra biber ve havuç hariç sebzeleri delmeyi unutmuşum ne yapabilirim lütfen yardım edin bu şekilde turşu yapanınız varmı?LÜTFEN YARDIM!!!
     
  4. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  5. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.