Karışık Turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    rengini korumak için içine mutlaka 5-6 tane nohut koyunuz.

    Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.

    4 adet acur
    3 adet havuç
    5-6 adet sivribiber
    2-3 baş sarmısak
    5-6 adet yeşil domates
    4-5 adet kırmızı domates
    Bir küçük baş lahana
    Kereviz sapı ve yaprağı
    Yarım demet maydanoz
    1 çay bardağı kaya tuzu
    1 çorba kaşığı limon tuzu
    1 çorba kaşığı şeker
    Yarım su bardağı sirke
    1 adet aspirin
    Yarım fincan sıvıyağ

    Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın.
    Kavanozun dibine acurları yerleştirin.
    Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek; havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin.
    Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
    Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın. Kavanoza bu suyu dökün.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
  4. 28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  5. bade01

    bade01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2009
    Mesajlar:
    135
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler deneyeceğim
     
  6. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  7. ezine77

    ezine77 Rabbime çok şükür.. Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.081
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    10 numara görünüyo,eline sağlık...
     
  8. 16 Eylül 2011
    Konu Sahibi : suri
  9. sebare

    sebare Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    7
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Merhaba öncelikle çok güzel gözüküyor.Bişey sorabilir miyim aspirini niçin kattınız?Teşekkürler.
     
  10. 3 Ekim 2011
    Konu Sahibi : suri
  11. KDRBN

    KDRBN Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bencede çok güzel gözüküyor ellerine sağlık
    :KK71:
     
  12. 14 Ekim 2012
    Konu Sahibi : suri
  13. Melan2010

    Melan2010 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    3.429
    Beğenildi:
    916
    Ödül Puanları:
    238
    benim turşularım neden eridi acaba....
     
  14. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : suri
  15. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.
     
  16. 22 Şubat 2015
    Konu Sahibi : suri
  17. bunu_y

    bunu_y Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2015
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    tursunun erimesi tuzu ile alaklı diye biliorum ama yanlışımda olabilir. tuzunu doğru ayarlamak gerek
     
  18. 25 Mart 2015
    Konu Sahibi : suri
  19. jullyet

    jullyet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.807
    Beğenildi:
    219
    Ödül Puanları:
    88
    teşekkürler, not aldım deneyeceğim