Kariştirmali Adiyaman Pilavi

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve smhsmh tarafından 10 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  1. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    KARIŞTIRMALI ADIYAMAN PİLAVI

    Et kavrulur , bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür , biber ve baharat üzerine 1,5 litre su ile ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.

    1,5 kg Bulgur
    500 gr Terayağı
    2 kg Doğranmış Et ( Kavurma Et )
    100 gr Salça
    100 gr Pul Biber
    50 gr Baharat
    Yeteri kadar tuz

    ..............afiyet olsun............
     
  2. 10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  3. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]
     
  4. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  5. mercan_dilara

    mercan_dilara Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    992
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canim bu pilavdan kac kisilik cikiyor?bu herhalde dugunlede falan yapiliyordur?Nefis gorunuyo ama bu olculeri kacta kac kucultsem acaba?
     
  6. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  7. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Resim görünmüyo.....
    :1shok: kim yicek semiya bukadar pilavi,
    batircan mi sen milleti ya, israf etme herseyi bu kadar,düzgün ver su ölcüleri:kahve:
     
  8. 29 Ocak 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  9. DygEge

    DygEge Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.713
    Beğenildi:
    178
    Ödül Puanları:
    163
    Canım ellerine sağlık çok güzel tarıf:)Mutlaka denicem:)