karnıbahar turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve daisy66 tarafından 13 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  1. daisy66

    daisy66 Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok lezzetli deneyinn

    malzemeler hazırlanır

    karnıbahar
    sarımsak
    yeşil biber
    iri taneli tuz
    isterseniz bikaçtane kornişon

    malzemeler yıkanır.Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre.dilersek aralara kornişonda atabiliriz.bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz.Yaz olduğu için 10 gün içinde ekşir ben sirke kullanmıyorum.deneyin tadı çok güzel oluyor yiyen herkes çok beğendi.afiyet olsun
  2. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  3. paresssss

    paresssss güvensizim ama umutluyum Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.228
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben çok severim karnıbaharı turşusunun yapılabildiğini bilmiyodum deniycem teşekkürler
  4. 17 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  5. daisy66

    daisy66 Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    inanın kızlar nefiss oluyor ben bir turşu hastası olarak bayılıyorum
  6. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  7. halley

    halley Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    577
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    turşuya bayılırım karnıbaharada bir karnıbahar turşu tarifide benden muhakkak deneyin içine lahana havuç bırakın kavanozun ağzına taze nane maydanoz en önemliside muhakkak limon ve ayva atın lezzetine bayılırsınızyerimseniben
  8. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  9. Aylin

    Aylin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2007
    Mesajlar:
    177
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    tarifiniz üzerine bende denedim.. cok güzel oldu.. önce denemek için küçük kavanoza yaptım.. hemen bitti.. simdi bir daha büyük kavanoza yapıcam. tesekkürler
  10. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  11. daisy66

    daisy66 Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aylin hanım gerçekten lezzetli oluyor ben sürekli yaparım afiuet olsun
  12. 28 Eylül 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  13. Aylin

    Aylin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2007
    Mesajlar:
    177
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    tursu cok güzel olunca hemen bitti ama kavanozun içinde suyu ve sarmısakları kaldı.. acaba içine tekrar karnıbaharları atsaydım olurmuydu??
  14. 2 Ekim 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  15. daisy66

    daisy66 Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ewet canım olurdu 2.kez ekleyince bişey olmuyor.
Benzer Konular: karnıbahar turşusu
Forum Başlık Tarih
Turşular Karnibahar Turşusu 17 Nisan 2014
Turşular Çabuk Pancar Turşusu Tarifi 28 Haziran 2014
Turşular Fellah Turşusu Tarifi 28 Haziran 2014
Turşular Kırmızı Pancar Turşusu 15 Kasım 2013
Turşular kırmızı biber tursusu hakkında bilgiiii 7 Ekim 2013