Karnıbahar Kızartmasının İncelikleri

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve meltem44 tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  1. meltem44

    meltem44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    hanımlar benim karnıbahar kızartmam yumuşak oluyor, sos olarak madae suyu, yumurta ve un karıştırıp buluyorum bol kızgın sıvıyağda kızartıyorum ama çıtır olmuyor siz nasıl yapıyorsunuz çıtır olan varsa lütfen yazsın
     
  2. 19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  3. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ben sosuna maden suyu süt yumurta ve un koyup kızartıyorum

    kızartmadan önce çok haşlamamak gerekiyo yani ben öyle yapıyorum ve tuzlu suda haşlıyorum

    haşladıktan sonra da iyice soğumasını bekledikten sonra sosa buluyorum ben
     
  4. 19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  5. MeLoDi

    MeLoDi LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu! Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    16.073
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    196
    ben de önce haşlar sonra soğuturum. ben karnıbaharları robatta kıyıyorum sonra içine un yumurta biraz pul biber kırmızı biber ve bazen evde varsa bira koyuyorum. mücver gibi kaşık kaşık kızartıyorum. nefis oluyor. maden suyunu hiç duymamıştım bide öyle deneyim bakalım.
    bunu fırın tepsisine döküp pişiriyorlarmış. daha az yağlı oluyor. bu kış ben de yapacağım fırında.
     
  6. 19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  7. ela_11

    ela_11 biraz kızıl biraz mavi Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    slm ben bu akşam kızarttım önce biraz haşlayıp soğutup sonrasında önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartıyorum bazende üzerine sarımsaklı yoğurtla sos döküyorum ama maden suyunu hiç duymadım birayı zaten denemem alkol olduğu için
     
  8. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  9. EU3

    EU3 Guest

    bende tuzlu suda haşlıyorum biraz soğuyunca
    yumurta un ve maden suyu,biraz tuz ve karabiberi karıştırıp bu sosa bulayıp bulayıp kızgın bol yağa atıyorummm
    çıtır çıtır oluyor
    cokacimcoook
     
  10. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  11. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    benim tarifim biraz farklı,tadı balık gibi oluyor.
    karnıbaharı tuz ve bir iki damla limon eklediğim suda haşlıyorum.
    bir kasede dört yumurta,karabiber,ezilmiş iki diş sarımsak, tuz,toz kırmızı biber,ve kimyonla çırpıyorum bu karışımı iki kaşık unla tekrar çırpıyorum kıvamı ne çok katı nede seyrek olacak.bu sosa karnıbaharları batırıp kızatıyorum.
    gaziantep civarında uygulanan bir tarz.inanın çok lezzetli oluyor.
     
  12. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : meltem44
  13. becadef

    becadef Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    30
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende soda,bi kaç damla limon suyu, yumurta, un,tuz, karabiber li boza kıvamında bı karışıma bulayıp ardından galete ununa buluyorum çıtır çıtır oluyor
     
  14. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : meltem44
  15. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Off kızlar siz anlatırken benim ağzım sulandı bayılırım karnabahar kızartmasına