Karnıyarık Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Borzo tarafından 1 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  1. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Hem Pratik Hem Göze Hitap eden bir Börek

    Bir kabın içinde yumurtaları, sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozunu çırparak karıştıralım.

    3 adet yufka
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma yozu
    içi için :
    4-5 dilim salam
    4-5 sivri biber
    1 orta boy domates
    75 gr kaşar peyniri
    yeterince tuz

    Bir yufkayı serip üzerine yumurtalı, sütlü harcı fırça yardımıyla sürelim. İkinci yufkayı serip üzerine yumurtalı sütlü harcın 2 kaşığını ayırdıktan sonra kalanını sürelim. Son yufkayı sererek üzerine sütlü yumurtalı harcı sürelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Ruloaların üzerine bıçak yardımıyla derince kesikler yapalım. Yufkaların karın kısımlarındaki kesiklere börek içini paylaştıralım. Ayırdığımız yumurtalı sütlü harcı yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220 derece sıcaklıktaki fırında, böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından almazsanız, kabarıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler. Salam dilimlerini, sivribiberleri ve kaşarpeynirini kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ve tuzu ekleyelim.
    Afiyet Bal şeker olsun.
     
  2. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  3. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
     
  4. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    wowwwwww süper yya basligi okuyunca yine patlicanli zannetdim :)
    ama görüntüsü harika yufkayida seferim pratik biseye benziyo tsklerrrra.s.
     
  6. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  7. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    harika bir şey... ellerine sağlık... olsa da yesek şimdi... cokacimcoook a.s.
     
  8. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  9. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    sık sık yaparım ben bunu bazen dondurucuyada atarım.ama ben önce iç harcını koyup sardıktan sonra kesiyorum karnını.haşlanmış baharatlanmış patateslede harika oluyor.seninde eline sağlık.
     
  10. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Borzo
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Öylede olur Canım...Afiyet olsun..Pratik hem.bende tarım dondurucuya:)