karnıyarık çok yağlı olmasın diye

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve butterflys73 tarafından 2 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  1. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    karnıyarık yaparken patlıcanı kızartıyoruz ya malum patlıcan çok yağ çeker şu yöntemi kullanıyorum patlıcanları hiç soymuyorum, baş tarafını da kesmiyorum sadece sapını kesiyorum ama hiç bir şekilde patlıcanın etli kısmını ortaya çıkarmıyorum öyle kızartıyorum . içi yumuşacık kızarıyor, çok lezzetli oluyor ve patlıcan bir damla bile yağ çekmemiş oluyor içine cokacimcoook
     
  2. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  3. Afro

    Afro minik prensesıyım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    aa cok guzel tsk ederım bende bunna care arıyodum ıyı fıkır zaten sadece dısının kızarması yeterlı fırında ıcı pişoyrr
     
  4. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  5. sibelmat

    sibelmat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2008
    Mesajlar:
    145
    Beğenildi:
    53
    Ödül Puanları:
    88
    ben patlıcanı kızartmk yerıne kabuklarını hiç soymadan yağlıyorum.
    sonra doğru fırına içinide herzamanki gibi yapıp dolduruyorum
    tekrar fırına
    çok hafifi oluyo
     
  6. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  7. necoo

    necoo Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar ben de patlıcanları közleyip öyle yapıyorum çok hafif oluyor.
     
  8. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  9. biranne54

    biranne54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    ben de közleyerek yapıyorum güzel oluyor da kızartmanın yerini hiçbiri tutmuyor,ayda 1 kere kızartıp yapıyorum oooooh.
    senin yöntemin de güzel denemekte yarar var.teşekkürler.
     
  10. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  11. ilay 78

    ilay 78 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    198
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok teşekkürler mutlaka deniycem.
     
  12. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  13. HanimAga

    HanimAga Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    544
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    286
    Patlicanlari ocakta közlüyorum, üzerine koyacagim biber ve domatesi de közlüyorum, hem yagsiz hem de cok lezzetli oluyor.
    Denemenizi tavsiye ederim.cokacimcoook
     
  14. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  15. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    közleyerek de yapıyorum ama bana sorarsanız kızartarak yapılanın ( orjinal tarifinin ) yerini hiçbişey tutmuyor
     
  16. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  17. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    patlıcanları soyup ortalarını yarıp fırına da verebilirsin
    çıkınca malzemesini doldur içinee
    sonra tekrar fırın
    bu şekilde de çok hafif oluyor tavsiye ederim...
     
  18. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : butterflys73
  19. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    tv de dinleöiştim.kızarttıktan sonra ılık suya sokup hemen çıkartıyormuşsun.hafif oluyormuş