Karnıyarık Tarifi

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Ecisss tarafından 19 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  1. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Kızlar yarın akşam misafirlerim gelecek ve karnıyarık yapmak istiyorum, hatta erkek arkadaşım karnıyarık yapacağımı söylemiş bile tamam yapıcam ama ilk kezz yaaa olmazsaaa değiştirirdim en azından menüyü artık öyle bir şansım da kalmadıı :KK43:(( Yardımınıza ihtiyacım varr aciil!!!
     
  2. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  3. sevgi84

    sevgi84 aşkım oğlum beN... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108

    bende bir internet sitesinden aldığım tarifi yıllardır yapıyorum çokta güzel oluyor canım tavsiye ederim tarif:

    KARNIYARIK
    5 ORTA BOY PATLICAN
    2 ORTA BOY SOĞAN
    300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
    2-3 SİVRİBİBER
    3 ORTA BOY DOMATES (1 TANESİ ÜSTÜ İÇİN)
    1/2 DEMET MAYDANOZ
    1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
    1 SU BARDAĞISIVI YAĞ (PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN)
    4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
    TUZ, KARABİBER

    HAZIRLANIŞI

    Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı
    yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak
    dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim borcam yada fırın tepsisine dizelim Salçayı 1.5 su bardağı sıcak su ile açarak dizdiğimiz patlıcanlara gezdirelim.orta ısıdaki fırına sürelim.tahmini 30 dk-40 dk civarına pişer.afiyet olsunopuyorumnanaktan

    umarım yardımcı olabilmişimdirolumunekankayizsmile
     
  4. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  5. merguana

    merguana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.697
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148



    valla süper anlatmışsın yaa.s.
     
  6. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  7. sevgi84

    sevgi84 aşkım oğlum beN... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108


    yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kaydirigubbakcemile5
     
  8. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  9. merguana

    merguana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.697
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148

    olmazmısın yaa=))
     
  10. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  11. sevgi84

    sevgi84 aşkım oğlum beN... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108


    canımsınnopuyorumnanaktan
     
  12. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  13. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Kızlaaaaar çook teşekkür ederim, şimdi kıymayı çıkardım buzluktan hazırlıklara başlayacağım birazdan hemen bir bakayım önce dedim ve neyseki sizleer varsınııızz:)) Kısacık bir sorum daha olucak çünkü ben yuvarlak patlıcan aldım biz izmirliler ona topan patlıcan diyoruz ama herkez tarafından o ismiyle bilinmiyormuş sanırım. Onunla yapıcam ortadan ikiye bölerek anneannem bana bir zamanlar öyle bişey demişti aklımda kaldı öyle aldım bende olur mu???
     
  14. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  15. ysmnfth

    ysmnfth اسما اليف فاتيه ياسمين Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.454
    Beğenildi:
    1.307
    Ödül Puanları:
    238
    canım öncelikle kolay gelsin:) Ben daha 3 aylık evliyim.Yaklaşık 2 hafta önce eşimin babaannesi Babası falan bize gelmişti yemeğe,bende ilk defa o zaman yaptım.Aynen arkadaşımızın verdiği tarifle.Herkes bayılmıştı:) Hatta sebze seçiminden pek anlamam ama kayınpederim patlıcanları çok beğenmişti:) O günki menümüde yazimm ;

    Mercimek Çorbası
    Karnıyarık
    Pilav
    Salata
    Turşu
    Galeta unuyla kızarmış Patates Topları
    Bide Biber dolması vardı. a.s
     
  16. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  17. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Canım o patlıcanlar çok büyük değilse olur...
    Ama ben ince ve küçük patlıcanları seçiyorum karnıyarık için...
    Diğerleri kızartma esnasında çiğ kalabiliyor, birkaç defa başıma geldi...
    Fırında da baya kaldığı halde pişmemişti...
    Şimdiden kolay gelsin...
     
  18. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Ecisss
  19. mechul_mim

    mechul_mim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.080
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    Karnıyarığa sarımsak koyulmuyor mu?