Karpuz kabuğu reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Karpuz kabuklarının yeşil kısımları soyulup atılır. Kalan beyaz kısımlar baklava dilimi şeklinde kesilir ve bir gece sönmemiş kirece yatırılır. Ertesi gün bol suyla yıkanarak üç kez suyu değiştirilmek suretiyle onar dakika pişirilir. Üzerlerine 1,5 kilo toz şeker ekilerek bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateşte koyulaşana dek kaynatılır. Kıvama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatılır ve indirilir.
    kaynak:.bizimmekan.com
     
  2. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. bugza

    bugza Deniz anası olucam inşallah Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    2.104
    Beğenildi:
    2.351
    Ödül Puanları:
    123
    Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  4. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. seren1077

    seren1077 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2010
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    vallahi çok hoş görünüyor. o kadarda netkii , bir lokma ekmek alıp batırasım geldii :)) ilk defa duydum , denemek lazım ama tarifi yok canım . nettende bakabilirim aslında ama deneyen birinden tarif almak daha iyi oluyor . o yüzden bekliyorum tamammı .. iyi geceler ..:))
     
  6. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  7. bugza

    bugza Deniz anası olucam inşallah Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    2.104
    Beğenildi:
    2.351
    Ödül Puanları:
    123
    kirecsiz yaptım ben.karpuzun kabuklarını soyuyoruz(yeşil ve kırmızı yerlerini) ben 3 bardak kabuga 2 bardak şekerle yaptım çok şekerli sevmio bizimkiler.önce şeker suyu kaynatıp surup yapıyoruz.kaynamaya başlayınca attım kabukları.baya bi kaynadı(düdüklüde 5 dk falan yeter) sonra kıvamı olmus deyince tarçın ve limon suyu ekledim kapatmaya yakın.cam kaseye koyup balkona gunese attım orda iyice guzelleşio :) afiyet olsun
     
  8. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  9. Gamixsx

    Gamixsx çapulcu Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.782
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ımmmm süper görünüyor bunu bende deniycem teşekkürler canım
     
  10. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  11. seren1077

    seren1077 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2010
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    teşekkürler, bende yapıcam . o zaman ne demek lazım ? sizede bizede, yapanlarada afiyet olsun ..:)) neye benzedi bu biliyormusun , hani masallarda olurya , gökten üç elma düştüü .. :)) biri yapanın, biri yiyenin, diğeri kimin başına ? :)) sağol canım benim güzel tarifin için..
     
  12. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Karpuz kabuğu mu hiç yemedim tadı nasıldır acaba_?