Karpuz Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.623
    Beğenildi:
    5.152
    Ödül Puanları:
    438
    Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur.
    3 - 4 cm. çapında karelere bölünür. İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz.
    Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir.
    Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır. Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır.
    Kabuklar yumuşayıncaya, çataldan düşünceye kadar iyice kaynatılır. Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür.
    Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür. Böylece 8 - 10 saat bekletilir. Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir.
    Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
    Şerbet boyası koymadan da yapabilirsiniz. Çok güzel bir yeşil oluyor o zaman.
    Ayrıca yerken kireçten dolayı akide şekeri gibi kıtır kıtır oluyor.
    Afiyet olsun...
     
  2. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. bugza

    bugza Deniz anası olucam inşallah Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    2.104
    Beğenildi:
    2.351
    Ödül Puanları:
    123
    Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  4. 28 Kasım 2012
    Konu Sahibi : Elif
  5. aysuncankat

    aysuncankat Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    denemeyi çok arzu ettiğim bir reçel süper görünüyor
     
  6. 16 Şubat 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. aybuke07

    aybuke07 İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    6.635
    Beğenildi:
    88
    Ödül Puanları:
    153
    ben yapmadım ama bu gün ilk kez yedim, çok beğendim, ilk başta kulağa hoş gelmiyor ama tadı güzel. sönmüş kireci nerden buluruz acaaba ?
     
  8. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Enfes bi görüntü
     
  10. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  11. uzeyse

    uzeyse Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2012
    Mesajlar:
    146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    ilk defa duyuyorum reçelini:)
     
  12. 4 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  13. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için harika görünüyor.