Karpuz Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 21 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    21 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    1 büyük kalın kabuklu karpuz
    1 kilo toz şeker
    1 limonun suyu
    1 paket vanilya
    250 ml su

    Karpuz kabuklarının dış yeşil kısmını ve içinde kalan kırmızılarını bıçakla alın.Beyaz kısmını küçük parçalara ayırın ve bir saat bekletin.Bol suda 8-10 kere yıkayın.Bir bardak su ile şekeri kaynatın.İyice süzülmüş karpuz kabuklarını ekleyerek koyulaşıncaya kadar kaynatın.Ateşten almadan 5 dakika önce limon suyunu ve indirirken de vanilyayı ekleyin.Soğuduğu zaman kavanoza boşaltın...
    Afiyet Olsun...
     
  2. 21 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_bAkzaq_F3e0/TE0m2YuN1sI/AAAAAAAABYg/II1wJECPlf0/s1600/karpuz.JPG
     
  4. 21 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. pembepatron

    pembepatron Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.809
    Beğenildi:
    53
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor
     
  6. 29 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. bugza

    bugza Deniz anası olucam inşallah Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    2.104
    Beğenildi:
    2.351
    Ödül Puanları:
    123
    Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  8. 7 Mart 2012
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. astralmatrix

    astralmatrix Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    111
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    tadı nasıl, neden iç kırmızı kısmı ile yapılmıyor, çok sulu diye mi.
     
  10. 1 Mart 2013
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. krakerci_burcu

    krakerci_burcu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2013
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Mmm karpuz reçeline bayılırıım halam yapardı ben küçükken çok anılarım var onunla :) çok lezzetlidiiiir