Kaşarlı Biftek (resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve scarabe tarafından 16 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  1. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    tv programinda gormustum ve cok hosuma gitmisti sizlerle paylasmak istedim.

    patatesleri haslayin ve ezin.

    1 kg biftek
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 adet patates
    1,5-2 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    150gr dil peyniri

    Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
    Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
    Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin. Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin. (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
    200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.)
    Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin.
    Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
     
  2. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  3. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
  4. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  5. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Bu tarif ve foto Portakal Ağacı isimli yemek sitesinden alıntı canım..

    Alıntı olduğunu belirtirsen bence iyi olur..

    Paylaşım için teşekkürler.