Kaşarlı Muska Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Barcman tarafından 18 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    bu börek hazırlanması kolay bir börektir buzdolabının normal kısmında üstünü selefonlayıp 1 hafta saklayıp istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz dilerseniz artanı deep freze e aralarına selefon yerleştirip kaldırabilirsiniz

    dilediğiniz kadar yufka ben yarım kilodan yapıyorum
    rendelenmiş kaşar peyniri (yarım kilo için büyük bir dilim)
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    6 kaşık yoğurt
    yarım çay bardağı sıvı yağ



    bir yufkayı masaya yayın üstüne bir kapta sıkıca karıştırdığınız yoğurt ve sıvıyağ karışımını bolca sürün sonra yufkayı dilediğiniz genişlikte ince uzun şeritler şeklinde kesin içine bol kaşarlı içten koyup muska şeklinde katlayın böreklerin hazırlanması bitince kızdırılmış sıvı yağda iki tarfıda kızarana kadar kızartın afiyet olsun
     
  2. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    buda kızartmaya hazır muska böreklerim
    [​IMG]
     
  4. 19 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    tsklerrrrrrrr barcmanim mutlaka denicem
     
  6. 10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  7. H_E_A_V_E_N

    H_E_A_V_E_N papatya Üye

    Katılım:
    22 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.145
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ben bunu nohutla yapıorum nohutu akşamdan haşlıyorsunuz sonra soğuyunca kabuklarını ayırıyorsunuz yağda soğan kavuruyoruz bir diş sarımsak ile birlikte sonra nohutları koyup biraz daha kavuruoruz üzerine kıyılmış maydanoz tuz k.biber kır.biber de koyup ocaktan alıp içi yufkaya koyup muska şekli veriyoruz süper oluyor tavsiye ederim
     
  8. 16 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  9. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    emeklerine saglik
     
  10. 17 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  11. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Dene canımıniçi çok güzel oluyor

    Hımm bende bunu deneyeceğim teşekkürler

    Sağol canım
     
  12. 8 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Barcman
  13. ozibozi

    ozibozi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2011
    Mesajlar:
    87
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ellerine sağlık
     
  14. 9 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Barcman
  15. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    çok teşekkürler
     
  16. 18 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Barcman
  17. terazidengesi

    terazidengesi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Teşekkürler... Güzel paylaşım
     
  18. 18 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Barcman
  19. terazidengesi

    terazidengesi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Teşekkürler... Güzel paylaşım
    :)