Kaşık Mamasını Nasıl Sulandırabilirim?

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve nurceng tarafından 19 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  1. nurceng

    nurceng Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.040
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    163
    oğlum 4 aylık kaşık maması vermeye başlayacağım.Ama kıvamı koyu oluyo nasıl sulandırabilirim.ölçüsü nedir bilen var mı hero baby ninkini aldım.normal yapılışı 150 ml ye 4 yemek kaşığı diyo
     
  2. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  3. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    O çok fazla sizin bebeğinize.
    Siz önce 1 çay bardağı ılıktan biraz sıcak suya 3 tatlı kaşığı deneyin kaşık mamasını.Zaten durdukçada katılaşıyor ki fazlada kayı olmaması lazım.
     
  4. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  5. cococookie

    cococookie Canım Oğlum Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tarifteki gibi yaparsın içine de azar azar su eklersin taki bebeğinin yiyebileceği kıvama gelinceye kadar. ben öyle yapıyorum
     
  6. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  7. month

    month Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    52
    Ödül Puanları:
    148
    ben 100ml 2 yemek kasığı ekliyorum kıvamıda iyi oluyo
     
  8. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  9. esenruzgar

    esenruzgar Bitti ... Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.481
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Ben kafama göre takılıyorum. O üzerinde yazan miktar çok fazla. Belli bir miktarda kaşık maması koyarsın, üzerine de ılık su ilave edersin cıvık kıvama gelene kadar. Bebeğine de verirsin. Yemezse daha da sulandırırsın. Çok koyu olmasın.
     
  10. 22 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  11. esra_beren

    esra_beren Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2010
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    bende 4 aylıkken kasık mamalarına baslamıstım üzerindeki tarife göre yapınca çok katı olmustu ve henuz bebekler 4 aylıkken yutma işlevini bilmedikleri için daha sıvı yapmak gerekiyor.ben 2 kasık mamaya 150 ml yapmıstım zaten bebegim 2 kasıklık mamayı anca yiyebiliyordu.ilk basta biraz sulu oluyor ama ılıklastıkcada biraz daha kıvam alıyor benim bebegim rahatlıkla yemişti.
     
  12. 22 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nurceng
  13. esra_beren

    esra_beren Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2010
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    pişirilmeden hazırlanan mamalarıda 2 kasıgı 100 ml yapıyordum daha sonra alıstıkca suan daha katı veriyorum 2 kasıgı 75 ml yapıyorum
     
  14. 3 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : nurceng
  15. heram

    heram Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben geçen ilk defa denedim 75 cc suya 1.5 tepeleme çorba kaşığı koydum aslında o bile çok
     
  16. 4 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : nurceng
  17. sitare

    sitare Çok Tuzlu Bir Deniz'im.. Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    197
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    108
    ben daha denemedim ama arkadaşım sulandırmak için içine kendi sütünü sağdığını söyledi. çok mantıklı geldi bana daha besleyici olmuştur.
     
  18. 5 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : nurceng
  19. krokan

    krokan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    706
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    63
    canım kıvamını kendin ayarla..o tarife bakma..
    bence senin ayındaki bebek için 2-3 yemek kaşığı fazlasıyle yeter..ben önce tabağa mamayı koyup önce kaynar su ile biraz karıştırıyorum..sonrada istediğim kıvama gelinceye kadar su ekliyorum..çok katı iyi olmuyor..biraz cıvık olsun..
     
    Son düzenleme: 5 Ağustos 2011