Katmer-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve sakardeniz tarafından 12 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  1. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    katmeri annem çok güzel yapar. nişanlım çok seviyor, bende yapmaya başladım sayesinde.

    unu eleyelim.

    500 gr. un
    1 su bardağı yağ
    50 gr don yağı
    Tuz
    250 gr. haşhaş

    Sıvı yağın içine don yağı katılarak eritilir. Haşhaşın içine bir miktar yağdan konur. Bu arada un, tuz ve ılık su ile hamuru yoğururuz. Hamuru beze yaparız. Sonra bezeleri haşhaş sürüp hamuru tekrar rulo gibi katlarız.Sonra bu katladığımız hamuru küçük parçalar halinde keseriz. Bunları da daire şeklinde açarız. Açınca bunu sac veya teflon tava üstüne koyarız. Pişirgeçle alt üst çeviririz. Çevirdikten sonra yağlarız. Üzeri kızarınca alırız.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 12 Kasım 2009
  2. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor hele birde yanında çay olursa değmeyin keyfime
    nasıl yapıldığını bilmiyordum bu iyi oldu
     
  4. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim. çay ve peynir güzel gider yanında. köz patlıcanla da çok iyi gidiyor ha tatlı olarak da tahin pekmez öneririm
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2009
  6. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  7. On41

    On41 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.259
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    bizim egenin vazgeçilmez hamur işidir katmer,bükme .. ellerine sağlık canım
     
  8. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  9. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim.
     
  10. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  11. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Görüntü çk güzel.Sormak istediğim don yağı nedir??
     
  12. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  13. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    donyağı iç yağıdır. hayvansal bir yağ.
     
  14. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  15. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok teşekkür yorumlar için...
     
  16. 17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  17. gulsem_22

    gulsem_22 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    151
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    benhaşhaşlı denememiştim birde böyleyapayım ellerine sağlık
     
  18. 17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : sakardeniz
  19. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürleer. afyonda haşgeş (haşhaş) çok tüketilir. börekler, pideler... kaydirigubbakcemile3