kavonozda biber nasıl olur...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve YAMAN tarafından 2 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  1. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    mrb arkadaşlar yerimseniben
    pazar günü kırmızı biber közleyeceğim buyrunnnnnnnnn bi kısmını buzluğa atıcam ama kışlık hazırlık baya yaptım pek yer kalmadı malum kurbanda yaklaşıyo bi kısmını kavanoza koysam nasıl olur :uhm: yada ne yapayım deneyeniniz varmı. tek korkum kavonozda çok yumuşak olurlarsa hoş olmayacaklar. mafoldumben emeğim boşa gitmesin diye çekiniyorum.
    sizce nasıl yapmalıyım ben kavonozda :uhm:
    içine ne koymalıyım bütünmü koyayım kavonaza doğrayayımmı yapayım yardımcı olursanız sevinirim kaydirigubbakcemile5
     
  2. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  3. AskBocugu

    AskBocugu Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.847
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    canım annem yapardı kavonaza kızartıdı sarmısaklı falan marketlerde satılıyo ya onlar gıbı yapardı o domates tozuyla bır gece bekletıp sonra kızartıp koyardı kavonaza cokta guzel olurdu ama kozleme nasıl olur bılmıyorum
     
  4. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  5. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148

    teşekkür ederim meslektaşım denemek lazım ama cesaret edemiyorum işte gerçi tahminimce olur gibi geliyo bana ama bilemiyorumki
    ben közleyip soyduktan sonra kavonoza koyup sıkıca kapatıp suda bikaç dk kavanozları kaynatayım diye düşünüyorum
     
  6. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  7. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    ben haşlarım,kabuğunu soyarım,bir lokmalık olacak şekilde keserim.bol sarımsağı ezerim,tuzunu,sirkesini zeytinyağını koyarım şahane olur.maydonozda konabiliyor içine,öyle de güzel oluyor ama ben maydonozsuz daha çok sevdim
     
  8. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  9. hsntn

    hsntn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    432
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Bende komşumun kovanozda kırmızı biber tarifini yapacağım bir kaçkere yedim güzel oluyor.Dondurucu da az birşey atacağım malum kurban artık erken geliyor yazlık sebzelerle pek dolabı doldurmak istemiyorum.Tarife gelince yeşil ve kırmızı biberleri tohumlarını çıkarıp çok küçük olmayacak şekilde doğranır yağda biraz kavrulur sonra rendelenmiş domates ve bir çay bardağı sirke ilave edilip pişirilir.Sarımsak ,şeker ve tuz ilave edilir.kapatılmasına yakın kıyılmış maydonoz katıp sıcak sıcak kavanozlara doldurulur,kahvaltıda yemekte meze olarak çıkarılır. o yaklaşık 5 kiloya 1 çay bardağı sirke katmış herşey göz kararı denemek istersen istersen az birşey yap tadı hoşuna giderse ölçüyü artır kavanozlara koy.bende 2-3 kilo kadar yapacağım.
     
  10. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  11. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim cnm güzele benziyor denemek lazım
    afiyet oosun size şimdiden kaydirigubbakcemile5
     
  12. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  13. ozlemoz

    ozlemoz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben geçen hafta yaptım közlenmiş biberi çokda güzel oldu. Biberleri fırına atıp közledim. çıkardıktan sonra kabuklarını soydum (biberler etli olursa çok kolay soyuluyor). bir kaseye zeytinyağ, limon, az sirke, kaşığın ucuyla şeker ve tuz koydum karıştırdım. Biberleri kavanoza koyarken bir biber ,bir kaşık zeytinyağ karışımdan koydum aralara sarmısak serpiştirdim. En son artan karışımı da üstüne döktüm. Tadı muhteşem oldu. Kışa kadar bitiririz bence bunu yerimseniben
     
  14. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  15. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148


    bozulma riski olmuyo dimi cnm bu şekilde güzele benziyor
     
  16. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  17. ozlemoz

    ozlemoz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Valla canım bozulana kadar beklemiyoruz :dance: Ama neden olsun ki zeytinyağ ve limon korur bence kapalı olarak buzdolabında durursa bişey olmaz
     
  18. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YAMAN
  19. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    haklısın cnm ama ben dolapta saklamamak için kavanoza koyup ayrı bir dolapta tutmayı düşünüyorum
    bi kısmınıda buzluğa koycam