Kavonozda Peynirli Biberli Kahvaltılık

Konusu 'Salçalar' forumundadır ve ebrumenekşe tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  1. ebrumenekşe

    ebrumenekşe Guest

    bu tarifi başka bir forumda okumuştum uyguladım dün sabah cumartesi kahvaltımızda açtım harikaydı sizlerle de paylaşmak istedim

    önce ister tatlı ister acı ister kırmızı biberleri ince halka şeklinde doğruyoruz
    200 gr falan bir lor yada peynir kırığı
    birde kavanoz
    zeytinyağı



    kavanozun dibine bir sıra biberleri dizip üstüne bir sırada lor koyup bir-2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz bu işlemi kavonoz dolana dek yapıyoruz sonra kavanozun kapağını kapatıp 10 gün karanlık bir yerde saklayıp açıyoruz
    açtığımda harikaydı ben kırmızı ve yeşil biberleri karıştırıp yapmıştım süperdi kahvaltıda çok ekmek yediriyor açtıktan sonra istediğiniz baharatla tatlandırın ama bundan sonra buzdolabında saklayın tabi kaç gün kalırsa
     
    jelibon25 bunu beğendi.
  2. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  3. soytarxix

    soytarxix Deniz Anası :)) Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.199
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Tarif Geçerten çok güzel,Anacım uzun süredir yapar bundan,hatta biz aynı karışımı (lor ve biberi) azıcık yağda kavurup üzerine yumurta kırarız harika bir tat oluyor. Bunuda ben tavsiye ederim..

    Sevgiler. a.s.
     
  4. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  5. ebrumenekşe

    ebrumenekşe Guest

    evet yağda kavrulma fikrini bende düşünmüştüm ama yağlı olabilir onun yerine biber közlenebilir o şekilde konabilir
    kavanozu açtığınızda zaten biberler haşlanmış biber tadında yumuşacık olmuşlardı
    dıştan baktığınızda biberler sararmışsa olmuş demektir
    çok ekmek tükettiriyor ama arkadaşlar
    kavanoz açıldıktan sonra keşke içine birkaç diş sarımsak atsaydım dedim
    ayrıca tane karabiberde harika olurdu
    afiyet olsun arkadaşlar
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Ocak 2009
  6. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  7. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    bayılırım kahvaltıya. hemen uygulamak lazım. ellerinize sağlık kızlar.
     
  8. 6 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  9. ebrumenekşe

    ebrumenekşe Guest

    afiyet olsun denemen dileğiyle pişman olmassın
    acaba bunu közlenmiş patlıcanla yapsak nasıl olur diye düşündüm arkadaşlar birde öyle
    denemeyi düşünüyorum sonucu size bildiririmşakkıdı
     
  10. 5 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  11. btrebru

    btrebru Mesleğine aşık anne:)) Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ellerinize sağlık bende yemiştim daha önce tarifini arıyordum görünce çok sevindim ama 10 gün dolap dışında beklerken peynir küflenip tadı bozulmazmı aynı şekilde yapıp dolapta bekletsek olurmu?
     
  12. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  13. kelebek41

    kelebek41 Kalbinurum Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    799
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    gönenden alırdık biz hep bunu böyle mi yapılıyormus
     
  14. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  15. Elis

    Elis Guest

    ay gercekten cok guzele benziyo,ilk firsatta yapmam lazim,,,,,,,,a.s.
     
  16. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  17. Elis

    Elis Guest

    peki her katami 2 kasik zeytin yagi konuyo,,,,:uhm:
     
  18. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ebrumenekşe
  19. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    öyle olaması gerek bunu dere otu biberiye ile zenginleştirenlerde var bande nasıl yapıldığın başka forumlarda okudum her kata aynı işlem kavonoz dolana kadar denemeye değer