Kavrulmayan Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. bu pilav kavrulmadığı için daha sağlıklı hemde daha lezzetli oluyor.asla lapa olmuyor.senelerce kavurarak yaptığıma değmemiş diceksiniz. pilavımı yiyen tüm arkadaşlarım artık bu tarifi yapıyor umarım beğenirsiniz)))))

    pirinci önce soğuk suyla yıkayıp ardından üstüne tuz ekleyip üstüne sıcak su dökerek 20 dk bekletiyorum.nişastası iyice akana kadar soğuk sudan geçirip iyice süzüyorum

    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 fincan arpa şehriye
    1 dana et su tablet yada 1 kase et suyu
    1 çorba kasesi baldo yada gönen pirinci
    1,5 kase su
    1 tatlı kaşığı tuz

    sıvıyağı tencereme ekleyip şehriyelerimi kavuruyorum.şehriyeler tam kavrulmadan tereyağını ekleyip 1,5 kase suyu ekliyorum. hazır etsuyum varsa o 1 kase et suyu yarım kase su ekliyorum.yoksa etsu tabletimi ve tuzumu ekleyip suyum kaynamasını bekliyorum.suyum kaynayınca pirincimi ekleyip pilavı karıştırıyorum.en küçük ocağımda en kısık ateşte 10 dk pişirip altını kapıyorum.bir kez karıştırıp üstüne kağıt havlu yada bez örtüp dinlendiriyorum.
     
  2. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    en kısa zamanda deneyeceğim
     
  4. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  5. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    denicem yafrim en kısa zamanda ..
     
  6. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  7. Sabun

    Sabun Yazdım OLACAK ! Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.186
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Zaten piavın hası kesinlikle haşlanarak yani kaynayan suya eklenecek olan pirinç usulü ile pişirilir . . . Bilenler bilir .
    Paylaşım için teşekkürler . . .
     
  8. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  9. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    ailemizde pilav ,en çok pişen yemekler arasındadır özellikle çocuklarım hergün yapsam yerler.delikafaduldenbende pilavı kendimce güzel yaparım.:nazar: seldo -cinonun tarifi çok ilginç geldi bana denemeye karar verdim ve az önce yedik bile bu kadar güzel tutacağını hiç sanmıyordum tane tane oldu ve çok hafif oldu ,normal pilavın ağırlığı hiç yoktu ve çok lezzetli oldu bundan sonra pilavı hep böğle yapıcam ve herkese tavsiye edicem.. sanada çok teşekkür ederim arkadaşım yeni ve farklı tariflerini bekliyoruz..a.s.Şeniz
     
  10. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Benım bıldıgım asıl pılav bu zaten canım:) Anneannem annem herkes bu sekılde yapar ben de oyle ogrenmıstım..
    Kavurma da denedım guzel oluyor bol tereyaglı...
     
  12. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  13. zemuşçum afiyet şeker olsun o birde senin elinin lezzetinden nefis olmuştur canım:))
    libyana canımcım eskiden hep öyle yapılırmış nerden çıkarmışlar bu kavurma işini bilmiyorum.benimde ananem annem hep böyle yapar.ama biçok arkadaşım şaşırıyordu öyle pilavmı olur derdi.şimdi hepsi kavurmadan yapıyor.hem daha sağlıklı ve bence çok daha lezzetli:)
     
  14. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  15. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    tarif çok ilgin
    en kısa zamanda deneyerek sonucu burdan paylaşırım.
     
  16. 12 Mart 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  17. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Ben de bugün deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım.Biraz nohut atacağım içine
     
  18. 12 Mart 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  19. dene canım harika oluyor hemde çok hafif. hele birde nohutlu olursa tadından yenmez. cokacimcoook