Kavun reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir yoksa reçel dayanmayacaktır.
    Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın.İç kısmını bir tencereye doğrayın.Bir limonu kısmını bir tencereye doğrayın.Bir limonu yıkayıp etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun.Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın.İki limonun suyunu sıkıp tülbenten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın. Orta ateşte oturtup dikatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin.Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin.Soğuk tabağa şurubundan damlatarak reçelin kınamına bulup bulmadığını kontrol edin.Ateşten indirmeden önce bir kaşık kanyak boşaltarak reçeli kavazona boşaltın.
    AFİYET OLSUN.....
    kaynak:bilgipasaji.com