Kavurmalı Milföy

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 24 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    İçi için ;
    400 gr az yağlı kavurmalık kuşbaşı et
    1 adet soğan
    Tuz, karabiber
    Sıvıyağ

    Hamur için;
    10 adet yaprak milföy
    1 yumurta sarısı
    Susam ve çörek otu

    İçimiz için etimizi lifleri ayrılacak halde tam pişiriyoruz.Pişmeye yakın orta boy ince çintilmiş soğanımızı ve yağımızı ekleyerek, kavurup tuz ve karabiberini ekleyerek soğutuyoruz.(içte su kalmayacak)
    Diğer yandan milföy hamurlarımızı kare borcam ölçüsü için 2 şer birleştirerek az unlu tezgahta merdaneyle genişletiyoruz. İçimizi 5 eşit parçaya bölüp birleştirdiğimiz hamura koyup kapatıyoruz.Kapanmış hamurları, kapanma yerleri aşağı gelecek şekilde cam tepsimize yerleştiryoruz. Üzerine aralıkla bıçakla çizik atıyoruz.
    Yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu ve susamla süslüyoruz.
    180derecelik fırında,kapağını açmadan öce alt sonra üst pişiriyoruz.
    Kesiklerden dilimleyerek servis tabağına alıyoruz.
    Not: Peynirli ve sosisli iç bu hamura yakışacaktır.
     
  2. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148