Kayık Dolması-Resimli

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve terlik tarafından 29 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : terlik
  1. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    1 Adet kabaktan 2 porsiyon çıkıyor.

    Resmini çektim fakat pc'de problem oluştu ekleyeceğim...

    Öncelikle 5 adet patatesin kabuklarını kesip, iri küp küp doğrayınız bir tencereye sıcak su koyup patatesleri haşlamaya bırakınız. Tuz ekleyip. Haşlandıktan sonra püre haline getirip, pul biber, Arzu edildiği kadar peynir ufalayın. Kimyon, karabiber, nane, kekik, bilhassa bol dereotu kıyınız (sevdiğiniz baharatları katın)
    az sıvıyağ katın (yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar)
    Kabakları soymadan sadece sap ve uç kısmını bıçakla kesiniz. Yıkayınız. Derin bir tencereye sıcak su doldurup, tuz katıp ,uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş kabakları hafif haşlanmaya bırakınız, dağılmayacak şekilde...
    Başka küçük bir tencereye beşamel sos hazırlayacağız. Şöyleki; 2 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı tereyağ, biraz sıvıyağda ekliyorum yarım çay bardağından biraz fazla. Un kokusu gidene kadar kavuruyorum. Azar azar süt ekliyorum
    boza kıvamından biraz daha koyu olacak. İçine tuz ve yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar katıyorum aygazı kapatıp karıştırıyorum (istenirse muskat cevizide az rendelenebilir)

    4 adet kabak
    5 adet ortaboy patates
    Yarım su bardağı kadar ufalanmış peynir
    2 yemek kaşığı un
    yarım yemek kaşığı tereyağ
    Süt
    yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
    dereotu,kekik, nane,tuz,pul biber, muskat cevizi (bu arzuya kalmış)

    Bu esnada üstten ısıtmalı fırını açınız...
    Öncelikle haşlanmış kabakları bir fırın tepsisine diziniz. (soğuk suya çıkarın haşlanmış kabakları) Ortasını tatlı kaşığı yardımıyla kayık formu vererek çok dibe inmeden yayvan şekilde ortasını oyunuz.
    Bu çıkan kabak içlerini patates püresine katınız. Püreyi karıştırıp, bu karışımdan kaşıkla alıp kabakların ortalarını doldurunuz.



    Hazırladığınız beşamel sosu pürenin üzerini kapatacak şekilde yayınız...
    Beşamel sosunun üzerinede süslemek için bir kenarına pul biber orta kısmına doğru kıyılmış dereotu ve kekik serpip fırına veriniz...
    Üstten ısıtmalı fırında 200 derecede kayıkların üzeri kızarana kadar pişiriniz...
    Fırından çıkan Kayıkları servis tabağına alıp, tabağın etrafına kekik serpiştiriniz...
    AFİYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2008
  2. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : terlik
  3. Dora

    Dora KoP Coşş HaYaT ztn boş =) Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel bir tarife benziyor.
    ellerine sağlık canım.
    yağını azaltırsak iyi birde diyet yemeği olur sanırımm:)
     
  4. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : terlik
  5. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Merhabalar SUPERİSİ06, hihoyyyt
    Gerçekten leziz vede hafif bir yemek, aslında yağ çok fazla değil beşamel sos biraz yağ istiyor. Tabiiki isteyen daha az ekleyebilir... Tam ramazan iftarlarına uygun hafif bir yemek.
    Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle...Afiyet olsun...




    cokacimcoook
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2008
  6. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  7. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine saglık tatlım bende bir akşam iftara yapayım ---
     
  8. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  9. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Yap handan tavsiye ederim öyle hafif ve lezzetliki,
    yiyenler tekrar isteyecekler....
    Afiyet olsun....

    a.s.:1hug:
     
  10. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  11. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar Kayık Dolmasının Resmini eklemek istedim... Görmek isteyenler için...


    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2008
  12. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  13. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar çok hafif bir yemek...
    Bilhassa rejim yapıyorum diyorsanız farklı bir tarifff ; hem lezzetli hemde kilo aldırmazzz...

    cokacimcoook
     
  14. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  15. darkblue

    darkblue Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler ben bunu çalışırken ev yemekleri yapan bir restaurant vardı orda yerdım ve cok beğenirdim nasıl yapıldıgını merak ederdım sımdı ogrenmış oldum hemen deneyecegım ...
     
  16. 4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  17. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    İyi Geceler....

    [​IMG]
     
  18. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : terlik
  19. efran

    efran Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    50
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    oooh ellerinize sağlık