Kayısı Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve kevser77 tarafından 28 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kevser77
  1. kevser77

    kevser77 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mart 2007
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Çıkan kayısı çekirdeklerini yıkayın ve bir gazete üzerinde kurutun( ıslakken kırmak zor oluyor).Çekirdekleri kırın ve içlerindeki bademleri alın.Bademleri üzerine kaynar su ilave edin.5 dakika bekletin ve üzerindeki kabukları soyun.Bademleri tencerenin içine atın ve kısık ateşte reçeli pişmeye bırakın.Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile toplayın.Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ilave edin.5 dakika daha pişirip ocaktan alın.