kayısılı ağaç pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve .PinK. tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : .PinK.
  1. .PinK.

    .PinK. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    afiyet olsun:-)

    fırını 180 C ısıtın

    Kek Malzemesi
    1.5 Su Bardağı Pudra Şekeri
    200 gr Tereyağı
    2 Portakal Kabuğu Rendesi
    10 Yumurta
    Krema Malzemesi
    200 gr Kayısı Püresi
    3.5 Çay Bardağı Şeker
    10 Yumurta Sarısı
    500 gr Çırpılmış Şanti

    Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın. Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.
    Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın. Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.
    Kayısıyı püre haline getirip kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin. Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.
    Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun. alıntıdır
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  2. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : .PinK.
  3. .PinK.

    .PinK. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG] alıntıdır
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009