Kayısılı Parfe

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Adivar tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Yapılışı:Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.Sos ılınınca parfenin üzerine döküp servis yapın.
    Afiyet olsun arkadaşlar...
     
  2. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  3. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
  4. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  5. icedream

    icedream anasının kuzucukları Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    350
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    108
    hem kolay hem besleyici hemde gösterişli ... teşekkürler... ben çok beğendim...
     
  6. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  7. BenUgurBocugu

    BenUgurBocugu CEYİS BAKANI:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    68.759
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    298
    harıka görunuyor ellerıne sağlık Şeniz bende yapıp resmını eklerım
     
  8. 14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  9. satenpijama

    satenpijama Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hemen listeme aldım .... malum 10 gün sonra altın günümm var da.......