Kayisili Schmandli Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve aSkiTo tarafından 5 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : aSkiTo
  1. aSkiTo

    aSkiTo █ █ █ ipek böcügüm █ &#96 Pro Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    14.289
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    196
    [​IMG]
    Dekoru daha farkli yapabilirsiniz.. be babamin dogum gününe hazirladigim icin yasini yazmistim :)

    [​IMG]

    Schmand yerine labne kullanmayi denemedim.. denerseniz eger sonuclari yazarsaniz memnun olurum.

    Kek icin:

    200 gr Un
    200 gr Margarin
    200 gr Seker
    4 tane Yumurta
    1 tatli kasigi Kabartma tozu

    Pudding icin:

    3 paket Schmand ( eksi krema galiba)
    1 paket Vanilya puding
    1 kutu Kayisi

    Üstüne:
    Tartjöle (Dr.Oetker)

    Seker ile margarini bir kabin icine aliyoruz ve köpürünceye kadar cirpiyoruz.Ardindan diger malzemleri
    katip tekrar karistiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsiye yagiyoruz ve 200 dereceye 15 dk firina veriyoruz.
    3 tane Schmandi baska bir kabin icine bosatliyoruz.Vanilya puddungi tarife göre hazirliyoruz ve sogutuyoruz.
    Soguduktan sonra Schmandla beraber karistiyoruz.
    Kekimiz firindan ciktiktan sonra puddingimizi üzerine yagiyoruz.
    Kaysilari pastanin üzerine aralikli aralikli diziyoruz ve tekrar 200 derecede 15 dk firina veriyoruz.
    Pastamiz firindan ciktiktan sonra sogutuyoruz o sira Tartjöleyi hazirliyoruz ve pastanin üzerine yayiyoruz ve buzdolabinda bekletiyoruz...

    Afiyet olsun...
     
  2. 5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : aSkiTo
  3. aSkiTo

    aSkiTo █ █ █ ipek böcügüm █ &#96 Pro Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    14.289
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    196
    Azerikizi da ayni tarifi vermis..
    bir iki farklilik gördügüm icin benim tarifimide eklemek istedim.