Kayısılı Tatlı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Barcman tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    bu tatlıyı malatyalı bir arkadaşımdan öğrenmiştim o günden beri sıksık yapıyorum yaz , kış hafifliği ve lezzetiyle misafirlerime gerek çayın yanında ( o zaman borcama yapıp keserek servis yapıyorum) yada yemekten sonra ( fırına dayanıklı küçük kaplarda hazırlıyorum) ikramediyorum

    kuru kayısıları az suyla haşlayın ( çok dağılmasın)
    süzün kabınıza yada kaplarınıza sıralayın

    1/2 kg kuru kayısı
    1 litre süt
    4 yemek kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 su bardağı şeker
    1 vanilya
    1 limon kabuğu rendesi
    ayrıca iki avuç şeker

    süt,un yumurta sarısı, şekeri çırparak pişirin ocağı karpatınca içine vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın kayısıların üzerine dökün küçük bir tavada iki avuç şekeri susuz olarak eritin kızınca tatlının üzerine dökün 170 derece ısıtılmış fırında 10_ 15 dakika pişirin buzdolabında soğutun afiyet olsun
     
  2. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    teşekkür ederim gerçekten lezzetli ve hafif bir tatlı üstelik yapılışıda çok basit
     
  6. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.